دکتر محسن موسوی مدیرعامل شرکت تامین سرمایه امید مطرح کرد: داد و ستد اوراق بهادار اعم از سهام و اوراق بدهی و ... در بازار سرمایه انجام می شود، معاملهگران بازار سرمایه از طریق تجمیع پولهای خرد، در پروژههای بزرگ و سرمایهبر با سهامداری خود یا خرید اوراق بدهی سرمایهگذاری میکنند، در نتیجه مهمترین کارکرد بازار سرمایه ایجاد مشارکت مردمی برای تسریع تجهیز منابع مالی به منظور احداث پروژهها یا مشارکت در سهامداری شرکتها است.
نقش بازار سرمایه در ایجاد مشارکت مردمی، تامین مالی پروژهها و رشد تولید
در سالهای اخیر بازار سرمایه نقش بسیار پررنگی در تامین مالی پروژهها داشته، لذا نقش اثرگذار بازار سرمایه در رشد تولید در سالهای اخیر و آتی کاملا قابل توصیف است.
در این میان بیتوجهی مسئولان اقتصادی کشور و یا حتی بدتر از آن، قبول نداشتن بازار سرمایه و تلویحا اعمال محدودیتهای مضاعف توسط وزارتخانههای مختلف برای سقف سودآوری شرکتها، برای مثال حداکثر ۳۰ درصد سود، از طریق افزایش نرخ خوراک و گاز و بهره مالکانه و … و بطور کلی افزایش بهای تمام شده محصولات، باعث عقبماندگی بازار سرمایه در زمینه سودآوری نسبی شده و بی اعتمادی مجدد مردم به دلیل اتفاقات سالهای ۱۳۹۹ موجب مهجور شدن بازار سرمایه شده است.
لذا داشتن ارتباط موثر در قانونگذاری که در سالهای اخیر بسیار کمرنگ و بیاثر بوده، تغییر ارکان بازار سرمایه جهت افزایش و اثرگذاری در وضع قوانین، جلوگیری از دخالتهای منفی و قوانین کاهنده سود شرکتها، میتواند نقش بازار سرمایه در رشد تولید را از طریق جذب سرمایههای خرد مردم و هدایت به سمت تولید و تجهیز کارخانجات و توسعه فعالیت شرکتها بیش از پیش نماید.
ضعف فعلی بازار سرمایه، بی تاثیری ارکان بازار سرمایه در وضع قوانین یکباره و من درآوردی به مانع رشد سوداوری و جذب منابع برای مولدسازی تولید تبدیل شده است.
اقدامات شرکت تامین سرمایه امید در جهت جلب مشارکت مردمی
در این زمینه شرکت تامین سرمایه امید از سال گذشته تلاش بسیاری انجام داده که با سهم بالای ۲۵ درصدی در پذیرش شرکتها در بورس و فرابورس، سهم بالای ۱۲ درصدی در انتشار اوراق تامین مالی شرکتی، سهم ۱۱ درصدی در انتشار اوراق دولتی (در حدود ۲۰ همت از مجموع 187 همت) و انتشار اولینها از جمله پذیرهنویسی اولین شرکت پروژه در بورس با نماد “شگستر”، انتشار اولین اوراق با رتبه بندی اعتباری و … درصدد تحقق اهداف و برنامه های خود بوده است.
همانگونه که امسال “سال جهش تولید با مشارکت مردم نامگذاری شده، بازار سرمایه مهمترین بخش اقتصادی است که ذاتا با مشارکت مردمی چه از طریق یک سهام، یک واحد اوراق یا یک واحد صندوق سرمایهگذاری با حداقلهای ممکن عجین شده است. برای مثال با خرید یک سهام ولو ۱۰۰ تومانی، یک اوراق ۷۰ هزار تومانی یا یک واحد صندوق ۱۰۰۰ تومانی، فعالیت میکند و هر فردی میتواند در بازار سرمایه مشارکت داشته باشد.
جهش تولید بدون تجهیز منابع امکان پذیر نیست. این وظیفه و مهم توسط تامین سرمایه امید به بهترین شکل ممکن تاکنون انجام شده است. با ریال به ریال جذب منابع در صندوقهای تحت مدیریت تامین سرمایه امید، از جمله صندوق سرمایهگذاری گنجینه امید ایرانیان و صندوق امید انصاری که صندوق هایی با درآمد ثابت هستند، منابع تجهیز شده صرف سرمایهگذاری، خرید اوراق و سهام شرکتها برای احداث پروژههای متعدد معدنی، پتروشیمی، خودروسازی، داروسازی و … شده است.
لذا از سال گذشته شاید بتوان تامین سرمایه امید را پرکارترین نهاد مالی در بخش اقتصادی کشور دانست که با تمام قوا در تجهیز منابع برای احداث پروژهها فعالیت نموده است، این موضوع بدون همراهی و مشارکت بخشهای مختلف بانک معظم سپه، از جمله مدیریت عامل محترم جناب آقای دکتر ابراهیمی، رییس محترم هیات مدیره بانک جناب آقای دکتر فرحی، عضو محترم هیات مدیره بانک جناب آقای دکتر پرتوافکنان، عضو محترم هیات مدیره بانک جناب آقای دکتر محققنیا، معاونت اقتصادی جناب آقای دکتر بابک ابراهیمی، معاونت بانکداری خرد جناب آقای دکتر ابدالی و مدیر محترم دکتر نظری، معاونت محترم مالی جناب آقای دکتر بیداری، معاونت محترم بانکداری شرکتی جناب آقای دکتر کشاورزیان و تمام اعضای هیات مدیره و هیات عامل بانک و همچنین مشارکت شرکتهای همگروه از جمله سرمایهگذاری امید، سیمان هرمزگان، تابان هور، شرکت چادرملو، شرکت گوهر زمین، صندوق آتیه کارکنان سپه و … میسر نمیگردید.
امیدواریم در سال جدید روند مثبتی با همکاری روسای شعب بانک معظم سپه که بیشترین همکاری و جذب مشارکت با زحمات بیدریغ ایشان میسر گردیده، ادامه داشته باشد. دولت در انتهای سال گذشته با تغییر نرخ سود و بیان سود ۳۰ درصدی، مسیر سختی را برای سال 1403 ترسیم نموده است، با این وجود در تامین سرمایه امید با افزایش پیاپی سود ماهانه روزشمار، بدون نرخ شکست درصدد اعلام سود حداکثری برای مشارکت در پروژههای آتی هستیم.
نظرات کاربران