صنایع برتر در آسیا

دسته بندی اخبار بورس

صنایعی که در آن شرکت های آسیایی قوی ترین هستند: جهانی شدن در 30 سال گذشته مزایای زیادی برای کشورهای آسیایی در پی داشته است. در نتیجه بیشتر شدن روابط تجاری و دسترسی به سایر بازارها، شرکت های آسیایی در بخش تولید و صنعت رشد زیادی داشته اند.

قوی ترین صنایع آسیا

کشورهای آسیایی در کدام بخش ها برتری دارند؟

با استفاده از داده های موسسه جهانی مک کینزی، سهم شرکت های آسیایی از 3000 شرکت برتر جهانی به تفکیک صنعت، درآمد و سهم ثبت اختراع بررسی شده است. البته این 3000 شرکت برتر از لحاظ ارزش بازار بیش از 5 میلیارد دلار در سال 2020 تقسیم بندی شده اند.

رتبه بندی قوی ترین صنایع آسیا

جای تعجب نیست که در میان 3000 شرکت برتر در سطح جهان، شرکت های آسیایی بیشترین میزان را در بخش تولید دارند. به طور خاص، قدرت منطقه در صنایعی مانند لوازم الکترونیکی مصرفی، الکترونیک صنعتی، خودروهای الکتریکی و نیمه هادی ها است.

برای بسیاری از کشورهای آسیایی، تولید سنگر اقتصاد است. در بزرگترین اقتصاد آسیا، چین، بخش تولید تقریباً یک سوم اقتصاد کشور را تشکیل می دهد. همچنین در سیزدهمین اقتصاد بزرگ آسیا یعنی ویتنام هم تقریباً یک چهارم تولید ناخالص داخلی را تشکیل می‌دهد.

جدول ذیل لیست کاملی از صنایع برتر آسیایی را نشان می‌دهد.

 

Industry Asian Share of Top 3,000 Companies Revenue Share (%) Patent Share (%)
Consumer electronics 69% 64% 77%
Industrial electronics 62% 68% 91%
Electric vehicles 67% 45% 96%
Semiconductors 57% 45% 54%
Consumer internet 39% 32% 12%
Biopharma 26% 9% 3%
E-commerce 22% 31% 50%
Online payments 19% 17% 1%

 

توجه: در جدول فوق شرکت ها بر اساس فعالیت اصلی خود طبقه بندی می شوند.

یکی دیگر از صنایع در حال رونق با رشد سریع در شرکت های آسیایی، فضای خدمات آنلاین است. آسیا خانه نیمی از کاربران اینترنت در جهان است که باعث نوآوری در صنعت خدمات آنلاین منطقه می شود.

حتی اگر آسیا خانه «تنها» 22 درصد از شرکت‌های تجارت الکترونیک در بین 3000 شرکت برتر باشد، این شرکت‌ها حق انحصار 50 درصد از خدمات آنلاین را به خود اختصاص داده اند.

تقسیم آسیا به پنج منطقه متمایز:

آسیا مکان وسیعی است، به همین دلیل مک کینزی منطقه آسیا و اقیانوسیه را به پنج آسیای مجزا تقسیم می‌کند تا نمای دقیق‌تری داشته باشد. البته در بیشتر موارد، از گروه بندی کشورهای سازمان ملل استفاده می شود، ولی مک کینزی خاطرنشان می کند که بخش هایی از آسیای غربی (یعنی خاورمیانه) را به دلیل تفاوت با سایر اقتصادهای آسیا-اقیانوسیه مستثنی می کند:

 آسیای پیشرفته:

تولید ناخالص داخلی سرانه بالا، شهرنشینی و اتصال. شامل استرالیا، نیوزلند، ژاپن، کره جنوبی و سنگاپور است.

چین:

18 درصد از تولید ناخالص داخلی و جمعیت جهان.

آسیای در حال ظهور:

آسیای جنوب شرقی، ارتباطات و تجارت قوی منطقه ای. شامل اندونزی، ویتنام، تایلند، و … است.

هند:

18 درصد از جمعیت جهان اما تنها 3 درصد از تولید ناخالص داخلی جهان.

آسیای مرزی:

ادغام محدود، جمعیت و پتانسیل زیاد. شامل پاکستان، بنگلادش، سریلانکا و … است.

مک کینزی خاطرنشان می کند که این مناطق از نظر اقتصادی یکپارچه هستند (بدون در نظر گرفتن حکومت سیاسی رسمی و علیرغم اینکه گاهی اوقات با هم اختلاف دارند) و 59 درصد تجارت در قاره آسیا با سایر کشورهای آسیایی یعنی درون قاره ای انجام می شود.

 

منبع

https://www.visualcapitalist.com/top-industries-asian-companies-strongest

نظرات کاربران