بازار نیازمند کاهش نرخ سود، افزایش دستمزدها و ثبات در تصمیم گیریهاست
مهدی رامشگ، مدیر خدمات مشاوره مالی شرکت تأمین سرمایه امید مطرح کرد:
طی ماههای گذشته، بازار بورس و سرمایه شاهد نوسانات و تلاطمهای بسیاری بود که شرکتهای فعال در حوزه مالی، تولیدی و سرمایهگذاری از قبل آن متضرر شده یا شرایط موجود، تصمیمگیری و برنامهریزی بلند مدت برای این بنگاههای اقتصادی را دشوار کردهاست.
مدیر خدمات مشاوره مالی شرکت تامین سرمایه امید در همین زمینه معتقد است که بازار سرمایه برای فعالتر شدن و خروج از رکود، نیازمند کاهش نرخ سود بانکی، افزایش دستمزدها و ثبات در تصمیمگیری در اجرای قوانین است.
مهدی رامشگ به تحلیل عوامل مختلف بازار سرمایه پرداخت و برای بهبود فعالیت آن، افزود: بازارهای سرمایه طی ماههای اخیر دچار ضعف در تصمیمگیری و نوساناتی بود که منتج به کاهش ثروت صاحبان سهام گشت و در این وضعیت عواملی همچون افزایش نرخ سود بانکی منجر به کاهش معاملات و ارزش بازار شد.
وی تاکید کرد: تداوم ثبات نرخ ارز اتفاق مبارکی است و می تواند موجب وقوع اتفاقات خوبی شود اما در صورت ادامه ثبات نرخ ارز به دلیل افزایش نرخ سود بانکی، نمی توان برای بازار سرمایه آینده خوبی متصور شد.
رامشگ لازمه ایجاد تغییرات مثبت در بازار را وقوع اتفاقات بنیادی دانست و اظهارکرد: طی 2 سال گذشته حاشیه سود شرکتهای فعال در بازار سرمایه از 30 به 12 درصد کاهش یافته و عواملی همچون بالا بودن نرخ سود بانکی و نامتناسب بودن حرکت نرخ ارز با میزان تورم، موجب کاهش سود بازار سرمایه شدهاست.
مدیرخدمات مشاوره مالی شرکت تامین سرمایه امید ادامه داد: یکی از موارد مهمی که می تواند روزهای خوبی برای آینده بازار رقم بزند، تغییر در نرخ سود بانکی است، هم اکنون به علت بالا بودن نرخ سود بانکی رکود سختی در بازار حاکم است که شاید کاهش این نرخ، موجب خروج شرکتها از وضعیت رکودی شود.
وی خاطرنشان کرد: خروج شرکتها از رکود با کاهش نرخ بهره، با آنکه تورمزاست اما می توان با افزایش نرخ حقوق و دستمزدها در تمامی صنایع و واحدهای تولیدی، تاثیر تورم را در مرحله نخست در زندگی مردم جبران کرد.
رامشگ افزود: همزمان با افزیش حقوق و دستمزدها در کنار کاهش نرخ بهره بانکی، می توان به افزایش سود شرکتها کمک کرد که این 2 اقدام می تواند سبب رشد اقتصادی در بازار سرمایه، جمع آوری نقدینگی سرگردان، هدایت آن به بازار اولیه و افزایش میزان تولید کشور شود و اگرچه دستیابی به چنین نتیجه ای، زمان بر است اما اجرایی این تصمیمها می تواند موجب ارتقای بهرهوری در کشور گردد.
مدیر خدمات مشاوره مالی شرکت تامین سرمایه در خصوص نرخ ارز نیز با بیان اینکه شاید در روزهای آتی شاهد افزایش آن باشیم، گفت: افزایش نرخ ارز، تورمزاست اما باید تدابیری مانند افزایش حقوق و دستمزدها را مد نظر قرار داد تا همزمان با رشد بازار سرمایه، شدت فشار اقتصادی وارد شده به مردم کاهش یابد و در مقابل در میان مدت، شرکتها به سودآوری برسند و زیان آنها جبران شود.
وی یکی دیگر از عوامل موثر در وضعیت بازار را ثبات در تصمیمگیری خواند و اظهارکرد: باید با ثبات در قوانین، مقررات و دستورالعملها، از قیمت گذاری دستوری در تعیین نرخ کالاها خودداری کرد تا به این ترتیب اعتماد در بازار سرمایه افزایش یابد.
رامشگ تصریح کرد: تمامی این عوامل در کنار هم، زنجیرهای را می سازند که در نهایت موجب هدایت پول به بازار سرمایه، کاهش نقدینگی سرگردان و تقویت بازارهای اولیه میشود.
مدیر خدمات مشاوره مالی شرکت تامین سرمایه امید ابراز کرد: در صورتی که بتوان نقدینگی سرگردان در جامعه را به سمت بازارهای اولیه هدایت کرد، این بازار تقویت و در مراحل بعدی نیز موجب رشد اقتصادی و افزایش ثروت صاحبان سهم میشود.
وی اذعان داشت: به جای تمرکز بر بازار ثانویه که موجب دست به دست شدن سهامهای از قبل خریداری شده میشود، باید اعتماد مردم را جلب و سرمایه آنان را وارد بازار اولیه و پروسه تولید کرد.
نظرات کاربران