راهنمای پیادهسازی سیستمهای مبارزه با پولشویی
پولشویی معمولا به صورت پنهان کردن منشا غیر قانونی داراییها و ارائه یک منشا ظاهرا قانونی شناخته میشود. دلایل مختلفی برای پولشویی وجود دارد، از جمله آنکه افراد میخواهند جرم اصلی را پنهان کنند و اجازه ندهند که ثروت واقعی آنها گزارش شود یا به کمک این کار کسب شهرت کرده و خود را به عنوان فردی موفق و قابل احترام در جامعه نشان دهند.
کتاب “راهنمای پیادهسازی سیستمهای مبارزه با پولشویی” ترجمه و تالیف دکتر سید بابک ابراهیمی معاون اقتصادی بانک سپه و مهندس احسان باقری از فعالان بازار سرمایه تلاشی برای طرح و بررسی شیوههای مختلف پولشویی، مصادیق جهانی و تاریخچه آغاز مبارزه با آن است.
به بیان این کتاب، 2 عامل مهم به توسعه رویههای مبارزه با پولشویی کمک کرده است نخست آنکه اعمال قانون به سادگی قابلیت یا ظرفیت لازم را برای انجام آنچه به منظور تشخیص پولشویی لازم است، ندارد. همچنین امروزه، درک عموم از نقش شرکتهای خصوصی به عنوان شهروندان شرکتی و برداشت اصلی از شهروند خوب که مرتبط با انتظارات گسترده در خصوص مسئولیت اخلاقی شرکتها، پایداری و شهرت خوب محسوب میشود، تغییرکردهاست. به همین دلیل موسسات مالی تا به امروز، بار عملیاتی و هزینهای مبارزه با پولشویی را پذیرفتهاند.
موضوع فقط پذیرش به صورت تشریفاتی نیست بلکه باید کنترلها و نظارتهای مستمر و متداول برای حفظ شهرت و اعتمادسازی نیز انجام گیرد. با چنین نگرشی این کتاب بر آن است تا شیوههای مختلف نظارت و کنترل فرآیندهای مالی و راههای مبارزه با پولشویی را مطرح و به تفصیل بیان کند.
محتوا و سرفصلهای این کتاب بدون شک برای همه بنگاههای اقتصادی که خواهان فعالیت سالم و بدون شائبه در بازار هستند و میخواهند از آخرین روشهای مبارزه با پولشویی آشنا شوند، نکات قابل تاملی را مطرح خواهد کرد.
نظرات کاربران