دیپلماسی تله بدهی چین

دسته بندی اخبار بورس

کدام کشورهای توسعه یافته بیشترین وام را از چین دریافت می کنند؟ به گفته صندوق بین‌المللی پول، کشورهای فقیر جهان همگی وام‌های کلان از چین گرفته‌اند. منتقدان از این به عنوان «دیپلماسی تله بدهی» یاد می‌کنند، که در آن چین برای به دست آوردن اهرم سیاسی عمداً به کشورهایی که می‌داند قادر به پرداخت آن نیستند وام می دهد.

دیپلماسی تله بدهی چین

در این اینفوگرافی از داده‌های کمیسیون بازبینی اقتصادی و امنیتی ایالات متحده و چین برای فهرست کردن کشورهایی با بدهکاری سنگین بر اساس کل وام‌هایشان که از چین دریافت کرده اند استفاده شده است.

دیپلماسی تله بدهی چین

 

ابتکار کمربند وام چین

بسیاری از وام های چین بخشی از سرمایه‌گذاری گسترده این کشور در زیرساخت های جهانی است.

 ابتکار کمربند و جاده (BRI).

BRI که در سال 2013 راه اندازی شد و از آن به عنوان جاده ابریشم جدید نیز یاد می شود، یکی از جاه طلبانه ترین پروژه های زیرساختی است که تاکنون تصور شده است. هدف آن ایجاد شبکه گسترده ای از راه آهن، خطوط لوله انرژی، بزرگراه ها و گذرگاه های مرزی ساده است.

در این فرآیند، طلبکاران دولتی چین به سرعت اعطای وام های ارز خارجی را به کشورهای غنی از منابع، به ویژه در آفریقا، افزایش دادند.

Country Loans from China Region
 Ghana $31.1B  Sub-Saharan Africa
 Guinea $21.9B  Sub-Saharan Africa
 Ethiopia $14.8B  Sub-Saharan Africa
 Tanzania $12.6B  Sub-Saharan Africa
 Democratic Republic of the Congo $12.1B  Sub-Saharan Africa
 Republic of the Congo $11.4B  Sub-Saharan Africa
 Mozambique $7.9B  Sub-Saharan Africa
 Sudan $6.7B  Sub-Saharan Africa
 Zambia $4.6B  Sub-Saharan Africa
 Bolivia $4.1B Latin America and the Caribbean
 Chad $3.2B  Sub-Saharan Africa
 Senegal $3.1B  Sub-Saharan Africa
 Niger $2.7B  Sub-Saharan Africa
 Mali $2.6B  Sub-Saharan Africa
 Cameroon $1.8B  Sub-Saharan Africa

 

در میان کشورهایی که به شدت بدهکار هستند، 14 کشور از 15 کشور آفریقایی هستند که بسیاری از فقیرترین کشورهای جهان مانند سودان، نیجر، موزامبیک، چاد و جمهوری دموکراتیک کنگو هستند. تنها کشور غیر آفریقایی در این فهرست، بولیوی، نیز یکی از فقیرترین کشورهای آمریکای جنوبی است

بر اساس گزارش کمیسیون بررسی اقتصادی و امنیتی آمریکا و چین، 60 درصد از کشورهای بدهکار چین در سال 2022 در مضیقه مالی قرار داشتند که این رقم در سال 2010، تنها 5 درصد بود.

چین علاوه بر دستیابی به زیرساخت های ترجیحی، متحدان سیاسی نیز به دست می آورد. بسیاری از کشورهای موجود در این فهرست، مانند جمهوری کنگو، علناً از مواضع چین در هنگ کنگ و دریای چین جنوبی حمایت کرده اند.

 

منبع

https://www.visualcapitalist.com/countries-loans-from-china/#google_vignette

نظرات کاربران