اقتصاد جهانی هر روز در حال پیچیدهتر شدن است و این موضوع باعث افزایش رقابت در میان شرکت های شده است. شرکتهایی که حجم درآمد و سود آنها از تولید ناخالص بسیاری از کشورها بالاتر است. شناسایی این ابرشرکتهای جهانی و میزان درآمد آنها دید سرمایهگذاران را نسبت به بازار جهانی باز خواهد کرد. در این گزارش پنج شرکت اول این لیست بررسی خواهند شد.
پیشتازی خردهفروشان آمریکایی با همراهی پتروپالایشیهای چین و عربستان
قسمت اول: پنج رتبه نخست
رتبه یک: والمارت
- درآمد (دوازده ماه گذشته): ۶۲۲ میلیارد دلار
- سود ناخالص (دوازده ماه گذشته): ۱۹ میلیارد دلار
- ارزش بازار: ۴۴۰ میلیارد دلار
- رتبه ارزش بازار جهانی: ۱۵
- تعداد کارکنان: دو میلیون و صد هزار نفر
- نسبت قیمت به سود: ۳۱
- تعداد سهامداران: ۲۰۵ هزار نفر
والمارت در سال ۱۹۶۲ تأسیس شد و از زمان تأسیس به یکی از بزرگترین خردهفروشان جهان تبدیل شده است. این شرکت فروشگاههایی با قیمتهایی مناسب، مراکز فروش بزرگ، فروشگاههای محلی و همچنین یک پلتفرم آنلاین قدرتمند را اداره میکند. والمارت طیف گستردهای از کالاها از جمله پوشاک، کالاهای خانگی، کتاب، جواهرات، مواد غذایی و نوشیدنی، لوازم دارویی و تجهیزات خودرو را به فروش میرساند.
رتبه دو: آمازون
- درآمد (دوازده ماه گذشته): ۵۳۸ میلیارد دلار
- سود ناخالص (دوازده ماه گذشته): ۱۶ میلیارد دلار
- ارزش بازار: ۱۴۲۶ میلیارد دلار
- رتبه ارزش بازار جهانی: ۵
- تعداد کارکنان: یک میلیون و ششصد هزار نفر
- نسبت قیمت به سود: ۱۰۹
- تعداد سهامداران: ۷۲۸ هزار نفر
آمازون بزرگترین خردهفروش آنلاین جهان از نظر ارزش بازار است. این شرکت بهعنوان یک کتابفروش آنلاین شروع به کار کرد و از آن زمان به بعد رشد کرد و تقریباً هر دسته از خردهفروشیها را در بر گرفت. آمازون علاوه بر فروش محصولات از طریق پلتفرم تجارت الکترونیک خود، دارای زیرمجموعههایی از جمله Whole Foods Market و شرکت امنیت خانه Ring است. سریعترین حوزههای کسبوکار آمازون، خدمات رایانش ابری، محصولات اشتراکی مانند Amazon Prime و پخش فیلم و سایر سرگرمیها است.
رتبه سه: آرامکو
- درآمد (دوازده ماه گذشته): ۵۳۵ میلیارد دلار
- سود ناخالص (دوازده ماه گذشته): ۲۶۴ میلیارد دلار
- ارزش بازار: ۲۲۰۰ میلیارد دلار
- رتبه ارزش بازار جهانی: ۳
- تعداد کارکنان: هفتاد هزار نفر
- نسبت قیمت به سود: ۱۵
- تعداد سهامداران: نا مشخص
آرامکو به دنبال قرارداد بین دولت عربستان سعودی و شرکت استاندارد اویل کالیفرنیا در سال ۱۹۳۳ تأسیس شد. این شرکت عملیات حفاری اولیه خود را مدت کوتاهی پس از توافق آغاز کرد و اولین تولید تجاری نفت خود را در سال ۱۹۳۸ آغاز کرد. در حال حاضر آرامکو بزرگترین تولیدکننده نفت جهان است. این شرکت که رسماً بهعنوان شرکت نفت عربستان سعودی شناخته میشود، عمدتاً دولتی است و در ظهران عربستان سعودی مستقر است. این شرکت سودآورترین شرکت جهان است.
رتبه چهار: سینوپک
- درآمد (دوازده ماه گذشته): ۴۸۴ میلیارد دلار
- سود ناخالص (دوازده ماه گذشته): ۱۵,۶۶ میلیارد دلار
- ارزش بازار: ۹۶ میلیارد دلار
- رتبه ارزش بازار جهانی: ۹۶
- تعداد کارکنان: هشت هزار نفر
- نسبت قیمت به سود: ۴,۸۵
شرکت پتروشیمی و فرآوردههای نفتی چین تولیدکننده و توزیعکننده انواع فرآوردههای پتروشیمی و نفتی است. محصولات این شرکت شامل بنزین، گازوئیل، نفت سفید، لاستیک و رزینهای مصنوعی، سوخت جت و کودهای شیمیایی و سایر محصولات مرتبط است. این شرکت که با نام سینوپک نیز شناخته می شود، یکی از بزرگترین شرکتهای پالایش نفت، گاز و پتروشیمی در جهان است و توسط شورای دولتی جمهوری خلق چین اداره میشود.
رتبه پنج: پتروچاینا
- درآمد (دوازده ماه گذشته): ۴۶۲ میلیارد دلار
- سود ناخالص (دوازده ماه گذشته): ۳۵ میلیارد دلار
- ارزش بازار: ۱۹۶ میلیارد دلار
- رتبه ارزش بازار جهانی: ۵۵
- تعداد کارکنان: چهارصد هزار نفر
- نسبت قیمت به سود: ۹,۸
شرکت نفت و گاز پتروچاینا در زمینه اکتشاف، توسعه، تولید و فروش نفت مشغول است. همچنین محصولات پتروشیمی تولید میکند. پتروچاینا در حقیقت شرکت عرضه شده در بورس پکن به عنوان شرکت ملی نفت چین است.
نظرات کاربران